Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize İşlemleri

Suudi Arabistan Konsolosluğu, vize başvuru işlemleri için 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren çipli pasaport uygulamasına geçmiştir. Eski pasaportlar yapılan vize başvuru işlemleri kabul edilmeyecektir. Suudi Arabistan vize işlemleri için en az 6 ay geçerli ve vize için boş sayfaları olan pasaportlar kullanılması gerekirken bu şartlarda bulunmayan pasaportlarla vize işlemleri gerçekleştirilemeyecektir.

Ayrıca Suudi Arabistan Konsolosluğu pasaportunda İsrail vizesi olan, İsrail’e giriş çıkış damgası olan pasaportları işleme almamaktadır. Yine 35 yaş altı bekâr bayanlarda Suudi Arabistan vize işlemlerine kabul edilmez. Suudi Arabistan’a ticari bir gerekçe ile gidecek olan 35 yaş altı iş kadınları ise Dış İşleri Bakanlığından çıkmış olan davetiye ile gidebilirlerken aynı zamanda eşinin veya kan bağı olan akrabalarının refakati üzerine vize alabilmektedirler. 50 yaş üstü yabancılara ise Suudi Arabistan çalışma vizesi verilmez. Yabancı firmaların, kuruluşların, temsilcilerine, iş adamları ve yatırımcılara ticari amaçlı Suudi Arabistan vizesi verilecektir.  Suudi Arabistan çalışma vizesi sahipleri ise 90 gün içerisinde oturum izni almaları zorunludur. İki ülke resmi pasaport sahipleri 90 günü aşmama ön koşulu ile Suudi Arabistan vize işlemlerinden muaftır.

 

Suudi Arabistan Konsolosluğu vize

 

Suudi Arabistan vize işlemleri pazartesi ve Perşembe günleri 09:00 ila 15:00 arası gerçekleştirilebilirken, Cuma günleri ticari vize başvuru işlemleri kabul edilmemektedir

Suudi Arabistan vize işlemlerine, hac ve umre ziyareti sebebiyle oluşabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak 30 gün önceden başlamalısınız.

Suudi Arabistan Konsolosluğu, Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu

Suudi Arabistan vize başvuru formu, Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan bir formdur. Suudi Arabistan Konsolosluğu vize başvuru sahipleri hakkında kapsamlı bilgilere bu form aracılığı ile ulaşırken başvuru formları eksiksiz ve gerçeğe uygun bilgilerle doldurulmalıdır. Suudi Arabistan vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak doldurulmalı, başvuru evraklarınızda bulunan bilgileri desteklemelidir.  Başvuru formu olmadan Suudi Arabistan Konsolosluğu başvurularınızı değerlendirmeye almazken, başvuru formunuzu mutlaka evraklarınız arasında bulundurmalısınız.  Ayrıca doldurmuş olduğunuz vize başvuru formu resmi ve uluslar arası bir belge olup verilmiş olan her sahte bilginin kötü niyet barındıracağından cezai uygulamalarla karşılaşacaksınızdır. Suudi Arabistan vize başvuru formunun fotoğraf bölümüne 4x6 mm ölçülerinde olan vesikalık fotoğrafınızı yapıştırmalı ve vize işlemleri süresince atmış olduğunuz imzalarınızla aynı olan imzanızı imza kutucuğuna atarak form doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz.

 

suudi arabistan vizesi

 

 

 

 

 

 

 

 

Suudi Arabistan Konsolosluğu Resmi Web Sitesi Değildir!