Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi İşlemleri

Suudi Arabistan Konsolosluğu, Suudi Arabistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizeleri İçin Gerekli Evrakları

1. Pasaport - Geçerlilik süresi en az 1 yıl olan yeni (çipli) pasaport

3. 1 adet yeni çekilmiş ve arkası beyaz fon biometrik fotoğraf

4. Suudi Arabistan'dan gelen davetiye

5. Davetiye gönderen kişinin Suud kimlik fotokopisi

6. Evlilik Cüzdanı fotokopisi

7. Nüfus Kayıt Örneği - Akrabalık bağlarını belgeleyen

8. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

 Suudi Arabistan Aile Ziyareti Vizesi

Suudi Arabistan ziyaret vizesi, Suudi Arabistan'da bulunan aile, akraba yahut tanıdık kişilerin ziyaret edilebilmesini sağlamak için Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan suudi arabistan vizesi kategorisidir. Suudi Arabistan ziyaret vizesi alabilmek için Suudi Arabistan' da bulunan ziyaret edeceğiniz kişiden davet mektubu almanız gerekirken, davet mektubunuzun olmaması halinde ise buı vizeyi alma imkânınız bulunmayacaktır.

Suudi Arabistan oturum izni sahibi vatandaşlar ise kefillerinden alacak olduğu yazıyla çalışma ofisine başvuruda bulunarak 1. Derecede akrabaları için Suudi Arabistan ziyaret vizesi talebinde bulunabilirler. Çalışma ofisi, ziyaret vizesi başvuru talebinizi olumlu karşılaması halinde ise Dış İşleri Bakanlığı aracılığıyla Suudi Arabistan Ankara Büyükelçiliği’ne yahut Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’na vize verilmesi talimatı göndermesi ile bu şekilde olan ziyaret vizenizi alabilirsiniz.

Suudi Arabistan Konsolosluğu, 35 yaş altı bayanlara vize vermemektedir. Fakat 35 yaş altı bekâr bayanların yanlarında eşi yahut 1. derece kan bağı olduğu akrabası varsa Suudi Arabistan vizesi alabileceklerdir. Aynı şekilde İsrail vatandaşı iseniz ve pasaportunuzda İsrail’e giriş çıkış damganız bulunuyorsa yine Suudi Arabistan vizesi alma imkânınız bulunmayacaktır. Ziyaret vizesi maksimum 90 geçerli olan kısa süreli bir vizedir. Suudi Arabistan Konsolosluğu, vize başvurularını sadece danışmanlık yapan acenteler aracılığıyla kabul etmektedir.

Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Suudi Arabistan ziyaret vizesi, Suudi Arabistan Konsolosluğunun yetkilendirmiş olduğu vize merkezlerinden alınabilmektedir. Suudi Arabistan ziyaret vizesi başvurularında bulunurken, yenilenmiş bir pasaportla başvuru yapmalı, seyahat tarihinden itibaren 6 ay daha geçerliliği olan pasaportlarınızı tercih etmelisiniz. Ayrıca başvuru işlemlerinde kullanılacak olan pasaportların en az 2 boş sayfası olması ise Suudi Arabistan Konsolosluğunun göz önünde bulunduracağı bir konudur. Yıpranmış, hasar görmüş pasaportlarla başvuru işlemleri gerçekleştirilmemektedir.

Suudi Arabistan aile ziyareti vizesi alabilmek için kefilinizin olması zorunlu olurken Suudi Arabistan vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce doldurulmalıdır. Vize başvuru evraklarınız arasında tamamlanamamış olan her belge ise Suudi Arabistan ziyaret vizesini başarılı bir şekilde almanızı engelleyecektir.

Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi Kaç Günde Alınır?

Suudi Arabistan ziyaret vizesi, evrakların tamamlanma ve değerlendirme süresine göre değişiklik göstermektedir. Bazı durumlarda konsolosluk görevlileri evrakların değerlendirme sırasında ek süreye ihtiyaç duyarken bu durum vizeniz açıklanma süresine etki eder. Olasılıkların göz önünde bulundurulması halinde ise, Suudi Arabistan aile ziyareti vizesi 7 ila 10 iş günü içerisinde alınabilecektir.

Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vize Süresi Ne Kadardır?

Suudi Arabistan ziyaret vizesi kısa süreli vize türleri arasında bulunurken, maksimum 90 gün geçerlidir. İstenilmesi ve şartların yerine getirilmesi halinde Suudi Arabistan ziyaret vizesi süresi uzatılabilir.

Suudi Arabistan Ziyaret Vizesi Nasıl Uzatılır?

Suudi Arabistan aile ziyareti vizesinin süresin maksimum 90 gündür. 90 gün ziyaretiniz için yeterli bir süre olmadığı takdirde bir takım prosedürleri yerine getirerek kalış sürenizi uzatabilirsiniz. Suudi Arabistan ziyaret vize sürenizi uzatabilmek için yine o ülkede yaşayan bir kefilinizin olması ise zorunludur.

Yeşil Pasaport Sahiplerinin Suudi Arabistan Vizesi Almaları Gerekir mi?

Resmi pasaport sahibi türkiye vatandaşları Suudi Arabistan vizesi almaları gerekecektir. Resmi pasaport sahibi Türkiye vatandaşları Suudi Arabistan vizesine tabiiyken seyahatlerinden 30 gün içerisinde vize başvuru işlemlerine başlayabilirler.
 

Suudi Arabistan Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: embassies.mofa.gov.sa