Suudi Arabistan Konsolosluğu Vize İşlemleri

Suudi Arabistan Konsolosluğu vize işlemleri için yapılacak olan başvurularda, Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafınca başlatılan 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren başlayan çipli pasaport uygulaması gereğince eski pasaportlar ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Suudi Arabistan Konsolosluğu vize işlemleri geçerli olabilmesi için en az 1 yıl geçerliliği olan ve en az 2 adet boş sayfası bulunan pasaportlar ile başvuru yapılmalıdır.

Suudi Arabistan seyahati yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının; Bordo (Umuma Mahsus), Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet) ile Siyah ya da Kırmızı (Diplomatik) pasaportlarından herhangi birine sahip olmaları durumunda bu seyahati gerçekleştirmek için Suudi Arabistan Vizesi başvurusu yapmak zorundadırlar.

Suudi Arabistan Konsolosluğu, İsrail Vizesi bulunan pasaportlar ile yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. Suudi Arabistan Vize başvurusunda bulunmak isteyen 45 yaş altı bekar kadınların başvuruları da yine kabul edilmemektedir. Ancak 45 yaş altı kadınların, eşleri ya da kan bağı olan akrabalarının refakati ile Suudi Arabistan Vize başvurusunda bulunabilmeleri mümkündür. Ticari amaç ile Suudi Arabistan seyahati gerçekleştirmek isteyen 45 yaş altı bekar kadınların Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı onaylı davetiye ile Suudi Arabistan Ticari Vize başvurusunda bulunmaları mümkündür.

Suudi Arabistan Konsolosluğu, ülkeye turistik ziyaret kabul etmediğinden Suudi Arabistan Turistik Vize başvurusunda bulunmak mümkün değildir. İbadet amacıyla Suudi Arabistan'ı ziyaret etmek isteyen Müslümanlar, Suudi Arabistan Umre ve Hac vizesi başvurusunda bulunabilirler.

Suudi Arabistan Çalışma Vizesi

Suudi Arabistan, 50 yaşını doldurmuş ve Suudi Arabistan Çalışma Vizesi almak isteyen yabancılara Suudi Arabistan Çalışma Vizesi vermemektedir bununla birlikte Suudi Arabistan vizesini Türkiye'den temin edip ülkeye gelen kişilere çalışma ve oturma izni başvurularını tamamlamak için 90 gün mühlet verilmektedir. Suudi Arabistan'da çalışma vizesi almak için Suudi veya ülkede faaliyet gösteren yabancı bir şirketin çalışacak olan kişiye kefil olması gerekmektedir. Bununla birlikte kişinin çalışacağı kurum veya kuruluştan davet mektubu alması zorunludur.

Suudi Arabistan çalışma vizesi için uygulanmakta olan kefalet sistemi ülkede zorunlu olarak uygulanan bir sistemdir. Bu sisteme göre; Suudi Arabistan'a giriş ve çıkış, ülkede konaklanacak yeri kiralama, banka hesabı açtırmak, gerekli durumlarda tedavi görmek ve telefon hattı başvurusu gibi prosedürler kefilin izni ile resmiyete kavuşabilmektedir.

Kefalet Sistemi

Suudi Arabistan'da çalışacak olan kişiye kefil olan şahıs ya da firmanın, Arabistan çalışma vizesi için çalışma ofisine başvurmalıdır. Suudi Arabistan Büyükelçiliği veya Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na çalışma ofisi tarafından vize talebi bulunan kişi hakkındaki talimatlar iletilmektedir. Alınacak olan çalışma vizesi ile Suudi Arabistan'a giriş yapan kişinin 90 gün içerisinde oturum izni alması gerekmektedir. Alınmış olan çalışma süresi işçi ve işveren anlaşmasına bağlı olarak 1 veya 2 yıl uzatılabilir. İzin süresi bittiğinde yenilenmesi gereken Suudi Arabistan Çalışma vizesinin yenilenmemesi ya da herhangi bir gecikmeye düşmesi durumunda cezai işlem uygulanmaktadır. Bu cezai işlem, Suudi Arabistan iş yasalarına istinaden uygulanmaktadır.

Suudi Arabistan seyahatinde bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı' na sahip kişiler, vize başvurusunda bulunmak için Suudi Arabistan Konsolosluğu ya da Suudi Arabistan Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine başvuruda bulunabilirler.

Vize başvuruları: Pazartesi ve Perşembe günleri saat 09:00 ve 15:00 arasında Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından kabul edilmektedir.

Başvuruda bulunulmak istenen her türlü vize için Hac ve Umre ziyaretlerinden ötürü oluşabilecek yoğunluklar göz önüne alınarak başvuru işlemlerine 15 gün öncesinden başlanması tavsiye edilmektedir.

Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu

Suudi Arabistan Vize başvuru formu, Suudi Arabistan Konsolosluğunca vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler hakkında kapsamlı bilgilere ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Doldurulması istenilen form, Türkçe ve İngilizce dillerinde eksiksiz olarak, başvuru evraklarında bulunan destekleyici belgeler ile doğrulanabilir nitelikte olmalıdır.

Suudi Arabistan vize başvuru formu olmadan yapılacak olan başvurular konsolosluk tarafından değerlendirmeye alınmayacaktır. Gerçeğe aykırı beyanlar içeren bilgiler resmi ve uluslararası belge niteliği kazandığından cezai işlem uygulanacağının unutulmaması gerekmektedir.

Suudi Arabistan vize başvuru formu fotoğraf kısmına 5x6 ebatlarına sahip vesikalık fotoğraf olmalıdır yanı sıra; süreç boyunca kullanılacak olan imzanızın aynı olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu başvuru sahibin seyahat amacı, kişisel ve resmi bilgileri meslek ve eğitim detaylarını anlatan, vize alma istemedeki nedenini ortaya koyan belgedir. Suudi Arabistan Vize Başvuru Formunda sunulan bilgilerin resmiliği kadar doğrulu da önemli ve zorunludur. Eksik ya da yalan beyan içeren bilgiler vize alma ve/veya seyahat sürecinizde cezai yaptırımlar ile karşılaşabileceğiniz anlamına gelmektedir.

Suudi Arabistan Vize Başvuru Formu büyük harflerle bilgisayar ortamında doldurulmalıdır. Başvuru formu ile birlikte sunduğunuz belgeler ile uyumlu ve doğru bilgileri içermelidir. Suudi Arabistan Başvuru Formu Türkçe veya İngilizce dillerinde doldurulabileceği gibi Türkçe dilinde doldurulması durumunda, Türkçe karakterlerin kullanılmasında bir mahzur yoktur.

Suudi Arabistan Vize başvurusu konusunda yeni yapılan düzenlemeler doğrultusunda 50 yaş ve üzerindeki kişiler Suudi Arabistan Çalışma Vizesi başvurusunda bulunmamalıdırlar. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda 50 yaş ve üzeri kişilere çalışma vizesi verilmez. Bu kişilerin beraber çalıştıkları firma/kuruluşların davetiye ve referansları doğrultusunda Suudi Arabistan Ticari Vizesi almaları mümkün olabilmektedir. Bununla birlikte çalışma vizesi almış ve Suudi Arabistan'a seyahat eden kişiler 90 gün içerisinde oturma izni almak zorundadırlar.

Bu web sitede aşağıdaki imzaya baktığımızda Knightsp.com'a ait görünüyor. Suudi ArabistanKonsolosluğu'nun resmi web sitesi ile ilgisi var mıdır?

Ziyaret ettiğiniz suudiarabistankonsoloslugu.com web sitesi, konsolosluk veya büyükelçiliğin resmi sitesi olmayıp site resmi bilgiler bulundurmamaktadır. Bu web sitesi vize çalışanlarının tecrübelerine göre kurulmuş olup insanlara faydalı olmayı amaçlamıştır. Knight SP, Google optimizasyon teknikleri kullanımı ile değişik internet alan adları alan bir şirkettir. Şirket, bu alan adları ile bilgiler sunarak turizm, danışma gibi çeşitli firmalara reklam sağlayıp bu firmalarla stratejik ortaklıklar kurmaktadır. Bu web sitesinde yer alan bilgilerin yanlış olduğunu fark etmeniz durumunda güncelleme ve bildirim için lütfen info@knightsp.com adresine yazınız.